Primeres impressions del Ple del dijous passat.

El passat 29 de setembre a les 21:00h es va celebrar el segon Ple ordinari de la legislatura a Sant Antoni de Vilamajor.

PUSA va presentar tres iniciatives relacionades amb la gestió municipal. La primera era la relativa a la proposta de millora de la seguretat a les urbanitzacions, amb 10 mesures concretes de les que ja vam informar. La segona ,relativa a la millora de l” accessibilitat a Can Vila pel camí de la Farinera, i la tercera relativa a l’ establiment d’ una nova parada de bus ( Sagales ) just a la porta de l’ escola dins l’ horari escolar. Actualment, el transport escolar està lligat al fet que els nens que l’ utilitzen es quedin a dinar a l’ escola, amb el sobre cost que això implica per les economies familiars. PUSA va proposar que el transport públic municipal afegís una nova parada al C/ Joan Berenguer 21 i que adaptes els horaris de arribada i sortida al de la mateixa escola, de manera que els pares, avis o nens poguessin anar a l’ escola des de les urbanitzacions sense tenir que sufragar el sobre cost del transport escolar vigent. 

PUSA es va adherir a la proposta de defensa i suport a la política educativa i lingüística de la Generalitat de Catalunya presentada per CiU, ERC i SI, mentre que PSC i AIV es van abstenir i el PP va votar en contra.

PUSA també va votar a favor de la defensa del sistema sanitari públic que va presentar SI i que va rebre també el suport de PSC. La resta de partits es van abstenir en aquest punt.

Hem de dir que la primera i tercera proposta van ser votades en contra per l’ equip de govern i que la tercera va ser retirada per la nostra formació donat que CiU va presentar de manera urgent una proposta en el mateix sentit. PUSA per tal de no mostrar divisió en un tema tant important per als veïns de Can Vila va preferir donar suport a la proposta de CiU i per aquest motiu vam retirar la nostra proposta.

El nostre partit no entén d’ ideologies ni de sigles polítiques i sempre votarem allò que entenem que es el millor per al  poble de Sant Antoni, en aquest sentit varem donar suport a les iniciatives de l’ equip de Govern i a les de SI que tenien clara relació amb temes de gestió municipal. Per desgràcia els partits que formen part e la coalició de govern els va pesar més el fet que les propostes tinguessin el seu origen en iniciatives provinents d’ un partit de l’ oposició, que no pas pel contingut de les mateixes.

Tampoc entenem que malgrat la sala d’ actes del Ple estava plena de gent amb ganes de participar al torn de precs i preguntes, l’ alcaldessa negués als veïns la possibilitat de fer cap mena de pregunta. Hem de dir que totes les persones assistents al Ple es van comportar de manera absolutament respectuosa i educada, no fent cap mena d’ interrupció al llarg de l’ hora i mitja que va durar el ple.

En tot cas, quan tinguem l’ acta definitva de la celebració del Ple, comentarem detalladament com va anar la sessió, que d’ altra banda va ser força moguda.

Comparteix

1 Response

 1. UN PUNT DE VISTA PERSONAL SOBRE L´ULTIM PLE

  Un té la impressió que l´ equip de govern encara està de vacances. Si no hagués estat per les propostes de Solidaritat Catalana per la Independència (de caire més polític ) i les del Partit de les Urbanitzacions (de caire més local i relacionades amb la gestió municipal ) , el passat ple sols hagués servit per assabentar- nos dels habitants que som a dia d’ avui a Sant Antoni Vilamajor ( Proposta de revisió del Padró Municipal presentada per l’ equip de govern per a la seva aprovació al Ple) i poca cosa més. Acuita corrent i amb gest d´ obediència del representant d´ Esquerra Republicana –Reagrupament, van procedir a retirar la proposta presentada per ells mateixos el dimecres dia 14 davant registre i anunciada divendres als diaris comarcals i van introduir en el seu lloc, de manera urgent, sense passar per la Comissió Informativa prèvia al Ple, la mateixa proposta però de la mà de l’ alcaldessa i el seu partit. PUSA amb bon criteri va retirar al instant la seva proposta ( en idèntic sentit que la de ERC-Reagrupament i CiU ) de millora de l´ accessibilitat des de la urbanització de Can Vila al nucli de Sant Antoni, per tal de no afeblir la posició de l’ Ajuntament a les futures negociacions sobre aquest tema amb l’ Ajuntament de Sant Pere.

  Els que manen es pensen que l´ Ajuntament es casa seva i no la de tots i si no perquè qualsevol proposta que no vingui d´ ells es sistemàticament rebutjada encara que sigui beneficiosa pels veïns i no tingui cap cost. Perquè no es va acceptar el canvi i de parada del bus i posar-la prop de l´ escola.?.Es que ni tan sols es va fer cap argumentació en contra de la proposta que expliqués el sentit del vot negatiu.

  Les respostes del primer tinent d´ alcalde en relació a la neteja de les Pungoles podrien ser objecte d´ una tesi doctoral sobre el surrealisme. Manifestar que seguirà amb el seu propi cotxe el vehicle de neteja per comprovar que fa la feina, no es una manera seriosa de respondre a una pregunta sobre el tema formulada en un Ple municipal.

  Es va donar una situació força greu. Jo em pensava que l´ època de la Dictadura s´ havia acabat. Com es pot negar la paraula a un veí que de forma educada i respectuosa ( en el torn de precs i preguntes ), volia fer arribar al ple les 500 signatures reunides pls indignats de Vilamajor en contra de la pujada de sous dels regidors del govern?. Incapacitat de saber escoltar, arrogància, por, etc.. ? Algú de l´ equip de govern ens podria explicar el perquè d´ aquesta actitud?.

  Les persones que a vegades discrepem del que fan o diuen els nostres governants ho fem perquè volem el millor per la gent, els que manen no dubto que també. Cal que sàpiguen una cosa, que la veritat absoluta no existeix i que el diàleg es enriquidor. Tant costa entendre que per damunt de l´ interès personal hi ha d´ haver el dels veïns?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment