Resum Assemblea de propietaris d’ Alfou 2023.

Aquest passat divendres va tenir lloc l’ Assemblea de Propietaris d’ Alfou amb l’ assistència d’ uns 100 veïns, moltes cares noves i benvingudes. No hi ha dubte que els veïns volen informació, i en alguns casos participar en el dia dia de l’ Entitat de Conservació. La Junta, va oferir la possibilitat d’ incorporar-se en grups i comisions de treball, i alguns veïns s’ hi van apuntar.

Van haver preguntes sobre el fons d’ inverssió, sobre la recepció i el projecte d’ obres. També es va parlar de les inversions fetes per l’ ajuntament i les de la Junta, així com de la possibilitat de fer un nou pou si la sequera apreta.

Es va parlar de la recepció y del possible cost de les obres, que fins que no tinguem el projecte no podrem quantificar. En tot cas la recepció no és altra cosa que l’ ajuntament es faci càrrec del manteniment de la urbanització, però si es volen fer les obres d’ urbanització aquestes correspondran als veïns. Així ho estableix la llei.

Actualment hi ha 1.000.000 d’ euros entre el compte bancari i el fons d’ inverssió que s’ hauria de destinar a fer les obres de condicionament de la urbanització de cara a la recepció. Des de PUSA som clarament partidaris de recepcionar Alfou dins els propers 4 anys, però abans cal tenir un projcte d’ obres que ens permeti saber quines inversions caldria fer. Un cop el tinguem caldria destinar tots els recursos de l’ Entitat i Ajuntament a les obres d’ urbanització. En qualsevol cas l’ ajuntament sols recepcionarà la urbanització si els veïns ho acorden.

En Ferran Calvera, propietari d’ Alfou i regidor de les Urbanitzacions a SAV va detallar les inversions fetes el darrer any ( asfaltat, marquesina de bus, baranes dels dos ponts de la riera, càmeres de vídeo vigilància i l’ ampliació del servei de transport a demanada, d’ entre altres.) La junta va manifestar que considerava les inversions insuficients. Malgrat això el regidor d’ urbanitzacions va matitzar que la rebaixa del 50% d’ IBI a les llars amb plaques solars ( quasi trecentes ), el servei de transpot a demanada, el pagament de l’ enllumenat públic o el projecte del nou camí d’ Alfou també eren inversions que beneficiaven a les urbanitzacions i que no es computaven com a inverssió directe a Alfou.

La Junta, no va permetre votar ni intervindre a les persones que no estaven al corrent de la quota anual, cosa que sembla raonable per als que efectivament paguen la quota cada any. Altra cosa és que algun propietari tingui dificultats econòmiques per pagar, però la Junta va manifestar que en aquests casos, serien molt flexibles.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment