SAV ja podem dir que és el primer municipi subrealista de Catalunya.

Pavelló

Al juliol del 2018, els arquitectes del Consell Comarcal presentaven a tots els regidors el projecte de nou pavelló. O com ells deien, pista polivalent. Una pista d’ igual tamany que la de l’ antic pavelló Joan Sapé, però a diferència d aquesta, no homologada per la Federació de Handball ja que la nova pista no és de parquet flotant i per tant no permet fer competicions a les categories superiors. l’ any passat el equip femení va estar a tocar de pujar a una de les  categories que exigeixen aquest tipus de pista). Aquell projecte pujava uns 3.000.000 d’ euros. El 23 de gener de 2019 es fa la presentació oficial al Patronat. El cost del projecte ja no és de 3 milions si no de 4. Tots els veïns poden assistir i conéixer de primera mà el nou projecte. El dilluns 28, la convocatòria del ple municipal ja ho porta al punt de l’ ordre del dia per tal d’ aprovar-lo. I 1.30h absns de l’ inici del Ple, es suspén.

Un comunicat del PDCat publicat el diumenge al facebook ( no al web de l’ ajuntament, ni per correu als partits del consistori ) es limita a informar que 4 hores abans del ple, 2 regidors d’ ERC es van fer enrere, després de mesos donant suport al projecte.

Des de mesos enrere, l’ AMPA de l’ escola i les AAVV de les urbanitzacions s’ hi oposen juntament amb els dos partits de l’ oposició. Les raons del PUSA son clares:

 Abans de gastar-se 4 milions en un nou pavelló, caldria abans fer un estudi seriós del cost de remodelar l’ actual. Cosa que no s’ ha fet.

 Una inversió d’ aquest import no entenem que sigui prioritària per raó del mal estat de molts serveis bàsics al municipi, i en especial a les urbanitzacions. deteriorament de l’ asfalt dels carrers, fuites constants de aigua a les canonades, voreres amb rajoles trencades i plenes de retalls diferents, enllumenat poc eficient energèticament parlant, fanals rovellats, espais de esbarjo amb columpis trencats, etc) que si que son prioritàries i urgents.

 El lloc escollit per l’ emplaçament del nou pavelló és l’ actual pati de l’ escola Joan Casas, i finca idònia si en un futur cal ampliar l’ escola, ja que la darrera , es va menjar gran part del pati.

 Aprovació d’ una despesa de 1.600.000 eur en la primera fase de l’obra, i de 2.400.000 en la segona,  a 4 mesos de les eleccions impediria cap marge de inverssions al futur govern durant els propers 4 anys. Per tant, enteníem que caldria que fos el proper govern sorgit de les eleccions del maig de 2019 qui decidís tirar o no endavant aquest projecte.

 Una inversió com aquesta hauria de tenir el suport dels partits del consistori, de les AAVV, i entitats del poble, un acord de consens el més gran possible. Cosa que actualment no es dona.

Aquest arguments els hem manifestat tant a ERC com a PDCat des de l’ inici del projecte, sense que se’ns escoltés, ni molt menys se’ns fes cas. Finalment, la veu dels veïns, sovint amb més sentit comú que el que sembla haver al consistori, ha aconseguit aturar el projecte. Esperem que així sigui.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment