Que passa amb els robatoris a Can Miret?

A la darrera AAVV de la urbanització de Can Miret, un dels temes més importants va ser el de la manca de seguretat a la urbanització. 7 robatoris en menys de 5 mesos son una xifra que per als veïns és alarmant, i ho és si ho comparem amb les dades dels robatoris d’ altres anys. A més, una part d’ aquests delictes s’ ha produït estant els propietaris dins de casa, la qual cosa genera encara més preocupació. L’ AAVV denunciava la setmana passada aquesta preocupació al diari local El Nou 9.

AAVV Robatoris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les causes d’ aquest increment no son fàcils de determinar, però podrien apuntar-se alguns motius com:

1er. Reducció significativa de les hores de vigilància privada al reduir-se el nombre de veïns que paguen el servei.

2na. El mal funcionament de les càmeres de videovigilància.

3ra. El fet que la part de Can Miret que depèn de Sant Pere, tingui una dotació policial més petita en nombre d’ efectius i a més, aquest no siguin policies, si no vigilants, amb menys facultats i competències per intervindre.

4ta. La manca actual d’ agents funcionaris a la policia de Sant Antoni, 2/3 de la plantilla son interins, i dos agents estan a l’ escola de policia.

5na. Entre la policia de Sant Pere i Sant Antoni no hi ha cap protocol ni canal de comunicació que permeti una certa coordinació.

Un altre problema que tenim, és que la informació sobre els robatoris que son denunciats a Mossos, no s’ indica si ha estat comés  al poble, o a alguna de les urbanitzacions. De manera que no tenim un mapa de delictes per zones que permeti adequar la vigilància a un patró específic de delictes. Entenem que aquest aspecte s’ ha de millorar de manera urgent.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment