IBI 2015 2014

Davant els últims missatges dels grups de Whats App en referència a aquest tema, hem detectat que hi ha dubtes sobre els rebuts cobrats aquest darrer any 2015.

Com ja tots sabeu, el cadastre va actualitzar els valors de referència de les finques urbanes de manera que la “base imponible” de l’ impost ha augmentat, en el cas dels rebuts mostrats ha passat de 83.123 eur el 2014 a 93.929 el 2015 i a 106.140 el 2016. Un augment, doncs del 26 % en poc més de dos anys. Això per aquells que en aquests darrers anys no hagin fet cap obra de millora a les seves finques. Si s’ ha fet una piscina, una ampliació de la vivenda, un cobert, etz, el cadastre ha revisat a l’ alça el valor de les finques i a més ha aplicat l’ augment del 26 % en els darrers dos anys. Per tant clatellada doble.

Rebut IBI 2016

 

Per això PUSA va presentar la moció per rebaixar l’ IBI del 1.1 al 0,96, moció que va ser aprobada i que tindrà efectes al proper any  ja que la moció serà efectiva en els proper any fiscal, és a dir, al rebut de juny del 2016.

Per tant, el rebut del 2016 ( 1ra fracció ) hauria de passar de ser de 516 eur a 469, similar al que pagàvem al 2014 amb la mateixa “base imponible”, i en el cas dels rebuts de referència, malgrat l’ augment del valor de la finca ,la reducció del tipus impositiu ha fet que el rebut no s’ encareixi, si no que baixi uns pocs euros.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment