Cal una solució urgent al problema de les escombraries a Les Pungoles

PUSA valora fer una consulta a veïns i veïnes per conèixer quina és la millor solució pel Punt d’Emergència d’Escombraries de Les Pungoles

En els darrers dies, el Punt d’Emergència d’Escombraries de Les Pungoles ha tornat a mostrar un estat absolutament lamentable i fastigós. Escombraries fora dels contenidors, runa, trastos vells, un vàter o restes de jardí, tot llençat sense cap control per incívics, són part de la brossa que hem de suportar els veïns quan anem a llençar les escombraries. I és que el Punt d’Emergència de Les Pungoles cada vegada s’assembla més a un abocador incontrolat que a un lloc civilitzat on deixar residus.

Incívisme al piunt d'emergència de Pungoles
Incívisme al piunt d’emergència de Pungoles

Des del PUSA hem denunciat repetidament aquesta situació als Plens Municipals, sense anar més lluny al del passat 24 de setembre (veure vídeo adjunt), però fins al moment el Consistori encara no ha pres cap decisió. De tota manera, fonts de l’equip de govern han confirmat a PUSA que volien prendre “mesures definitives” de forma urgent.

“Celebrem que es vulgui solucionar el tema, però considerem que el millor seria, i tenint en compte que l’equip de govern vol apostar per la participació ciutadana, organitzar una consulta per saber quina solució consideren els veïns més adient”, assenyala el regidor de PUSA Jordi Sibina. En aquest sentit, des del Partit de les Urbanitzacions es valoren tres hipòtesis:

-Eliminació del punt d’emergència (amb el recollida porta a porta n’hi ha suficient),
-Trasllat del punt d’emergència a una altra zona (previ estudi), o bé
-Mantenir el punt però col•locar elements dissuasoris (càmeres de videovigilància, perímetre de seguretat d’uns deu metres (cadena o pivots mòbils) per tal que els vehicles no s’hi puguin acostar tant…

Sigui com sigui, cal trobar una solució que eviti els actuals problemes d’higiene i seguretat que comporta aquest abocador de residus. Des del PUSA, seguirem treballant per aconseguir-ho.

Prec al Ple de Setembre sobre punt de residus a Pungoles from Israel Sugrañes on Vimeo.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment