Sant Antoni de Vilamajor baixa l’IBI gràcies a una moció del PUSA

“Aquesta decisió ajudarà a l’economia de les famílies del municipi”, remarca el portaveu del PUSA, Ferran Calvera

Els veïns i veïnes de Sant Antoni de Vilamajor pagaran, a partir de l’any vinent, menys per l’IBI (Impost de Béns Inmobles). Així ho va acordar el ple de l’Ajuntament del municipi, després d’aprovar per unanimitat una moció presentada pel PUSA (Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni).

IBI 2016

“Aquests decisió ajudarà a l’economia de les famílies del nostre municipi, i en canvi no suposarà un gran problema pel consistori, la situació financera del qual no és dolenta”, va remarcar el portaveu de PUSA, Ferran Calvera.

I és que en els darrers anys, degut a l’actualització dels valors cadastrals, aquest impost havia patit un exagerat augment de fins al 15,6%, que no obeïa a necessitats financeres, si no recaptatòries. Malgrat que aquest increment no es pot imputar a una decisió de l’Ajuntament, sí es considerava des del PUSA que es podia pal·liar els efectes d’aquesta càrrega pels ciutadans baixant el tipus impositiu –que sí depèn del consistori- de l’1,21%. Finalment, es va acordar que aquesta baixada seria fins al 0,96%.

La rebaixa es va aprovar amb el vot favorable de tots els regidors. “Estem molt satisfets que s’hagin escoltat els nostres arguments i propostes, i que això s’hagi traduït en una rebaixa de la càrrega impositiva que beneficiarà a tots els veïns i veïnes”, va assenyalar Calvera. Per la seva banda, l’alcaldessa Maria Lluïsa Berdala va felicitar al PUSA indicant que “aquesta moció era una mostra de la tasca que govern i oposició poder fer plegats”.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment