Anàlisi dels resulats de les eleccions del 27S a SAV.

Resultats eleccions aut 2015 SAVD’ entrada, cal destacar que la participació ha pujat fins a 8 punts, arribant a un 82%. Al 2012 van votar 3.092 veïns, mentre que aquestes eleccions han votat 3.583 veïns.

Si mirem la taula, ERC va sumar el 2012 el 19% del vots, mentre que CiU va arribar a un 41%, en total una suma del 60%. Per contra al 2015, JxSí ha obtingut un total del 54% dels sufragis. Per tant, a SAV, la suma dels dos partits no els ha donat més vots respecte del 2012.

D’ aquest resultats es desprén que a ERC li ha sortit per l’ esquerra un contrincant de pes, que va a més, amb un missatge clarament social i sense la motxilla dels pactes passats i presents.

Un altra dada important és l’ augment espectacular de la CUP, que han passat d’ un 4% a un 12% en menys de 3 anys. Quasi quadruplicant el nombre de vots.

C’s ha estat també una sorpresa a SAV, ja que ha doblat el nombre de vots, amb un augment del 6% al 13%. El PP ha perdut tres punts amb un ridícul 5% i Cat si Que es Pot ha perdut en relació a Iniciativa un  2%.

En clau local, pensem que la CUP pot plantejar-se la batalla a les properes eleccions municipals del nostre municipi. No hi ha dubte que la CUP ha arreplegat vots de les forces independents del municipi, majoritàriament de Canvi, i en menor mesura de PUSA.
També pensem que C’s i JxSí han sumat forces procedents del PP, PSC  i de PUSA en el primer cas, i de Canvi i PUSA en el segon.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment