Resum del Ple extraordinari del 30 de novembre.

El passat 30 de novembre va tenir lloc un Ple Extraordinari per aprovar les noves ordenances fiscals per a l’ any 2013. En resum, teníem dues propostes relatives a:

1º Augment tarifes d’ aigua per al poble i Can Miret amb un augment del 53%,63% i 74% segons el tram de consum per al poble i del 66%, 23% i 29% per a Can Miret.

Us posem una taula comparativa que esperem us aclari el tema.

 

PUSA entén que l’ increment és excessiu ja que en el cas de Can Miret els preus son un 66% més elevats que les tarifes del poble en el primer tram ( fins els 30m3), un 23% en el segon tram, i un 29% en el tercer. El primer tram, que és el de més consum, l’ augment és del 43% respecte de les tarifes anteriors, en el cas del poble l’ augment en vers la tarifa anterior augmenta en un 53%.

PUSA va votar en contra de les noves tarifes, però aquestes van ser aprovades amb el recolzament de CiU, ERC, AIV i el ex regidor del PP. PUSA entén que hi hagi un augment de les tarifes, però no en aquest moments de crisi per a tantes famílies, i menys en una proporció desmesurada com aquesta.

Altres ajuntaments del Vallès Oriental, s’ han negat a aprovar les pujades per entendre que l’ aigua és un bé de caràcter bàsic i que per tant no pot recaure tot el seu cost sobre els usuaris.

D’ altra banda, la proposta del PUSA per establir un IBI reduït per a famílies nombroses va ser aprovat per unanimitat, de manera que tots els veïns de SAV que acreditin la condició de família nombrosa tindran un descompte del 20% en el impost de bens inmobles. Agraïm a l’ ajuntament haver recolzat la iniciativa que ja vàrem presentar al darrer ple de setembre.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment