Obres Pou Camp de l’ Aviació.

Obres Pou Camp de l’ Aviació.

Fa uns dies que Sorea està duent a terme les obres d’ aprofundiment del pou del Camp de l’ Aviació ( Av Alfou ) i a tal efecte volem informar-vos de quin tipus d’ obra s’ esta fent i quin és la seva finalitat.
Actualment el pou que s’ esta aprofundint te uns 20 metres de longitud amb un cabal d’ aigua de 20m cúbics per dia, en front dels 290 que l’ altre pou d’ Alfou produeix.
El projecte preveu aprofundir fins els 140-160 metres l’ antic pou per tal d’ obtenir uns cabals d’ aigua de 300m cúbics per dia.
Malgrat l’ obra l’ executa Sorea, la paguem tots els veïns d’ Alfou, amb un cost de quasi 130.000 euros.

• 45.000 euros obra civil
• 56.000 euros bomba i equips instal•lats.
• 27.000 euros IVA

El nou Pou permetrà deixar de comprar aigua a Llinars per un import de 38.000 m cúbics, passant de consumir uns 62.000 m a consumir-ne 25.000.
L’ obra s’ha de finançar en dos anys, per tant els propers dos anys haurem de pagar uns 60.000 euros a Sorea.
L’ amortització de l’ obra es farà en 4 anys.

Això vol dir que els diners que la Junta disposarà per a obres durant els anys 2011-2012 serà sensiblement inferior a la de l’ any 2010 que va ser de 175.000 euros. Si comptem amb les despeses que el personal contractat costa cada any ( 105.000 euros), sembla prou clar que hauran de permanèixer aturats bona part de l’ any per manca de diners suficients per realitzar obres d’ importància. Tenir una brigada de cinc operaris pot resultar avantatjós si hi ha diners per destinar a obra civil, però que passa quan no n’ hi han?. Les nòmines s’ han de seguir pagant, malgrat que les feines de manteniment no requereixen de tanta mà d’ obra. Per què no utilitzar la brigada per recollir les escombraries i portar-les a les Deixalleries. S’ han de buscar fórmules per tal que la Brigada d’ operaris surti rendible.

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

1 Response

  1. Volem rectificar una dada erronea que hi ha a la noticia publicada referent als operaris de la brigada d’ Alfou. El nombre de treballadors contractats no és de 5, si no de 4, malgrat un d’ ells va deixar la feina l’ estiu passat. Per tant actualment tenim 4 persones contractades, tres operaris de manteniment i una secretària.
    Preguem disculpeu l’ error.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment