Entrevista a l’ ABM el divendres 15 d’ abril.(1ª Part)

Calvera, de PUSA, assegura que com a partit “no tenim cap interès en perpetuar-nos a l’ Ajuntament”. El candidat afirma que el partit no continuarà si es recepcionen les urbanitzacions i s’ ofereixen els serveis adequats.

Que va crear el PUSABàsicament el fet que les urbanitzacions es troben en un estat d’ abandonament per part de l’ Ajuntament.. Paguem els mateixos impostos que la gent que viu al poble i no rebem els mateixos serveis. A més paguem a part una quota de propietaris que, d’ alguna manera, s’ utilitza per arreglar els serveis bàsics de la urbanització. Per això ens presentem, per demanar aquestes inversions que manquen.
Quines són les inversions que trobena faltar Les Juntes de Propietaris de les Urbanitzacions no recepcionades reben una subvenció. Amb aquests diners, i amb el que es recapta de la quota de propietaris, s’han d’ arreglar els carrers, les canonades, la llum, l’ asfalt….Tots els serveis que són bàsics . Però es clar, nosaltres ja paguem un IBI, unes taxes, uns impostos, que no s’ utilitzen per arreglar aquest serveis. Demanem que l’ Ajuntament es faci càrrec d’ aquests serveis.
A Sant Antoni es presenten diversos partits convencionals. No els representen?. La idea de PUSA va nèixer al si de la Junta d’ Alfou. Vam veure que ens faltava força de cara a negociar amb l’ Ajuntament, i que si no hi teneiem una representaciò forta difícilment aconseguiríem res. Anar a través d’ altres forces polítiques implica que la capacitat de desisió no la tens tu.
A eleccions passades ja hi ha hagut membres de urbanitzacions a llistes. No han lluitat prou per les urbanitzacions.? Als fets ens remetem. Les Pungoles fa 20 anys era una urbanitzacio de bandera i, amb els anys, s’ ha anat deteriorant. Alfou encara es manté més o menys bé de serveis, però hi ha unes mancances enormes que no s’ han solucionat.
Si PUSA és determinant per formar govern, estan disposats a entrar-hi. Amb qui?. Si. No som un partit amb una ideologia concreta. Ens és igual pactar amb ERC, amb Solidaritat o amb CiU, com si es presentés el PP. Si hi ha algun partit que vulgui complir amb el nostre programa no hi haurà cap problema amb pactar amb ells. I si cal assumir alguna responsabiliatat de gobern l’assumirem.
Si a la propera legislatura es resolguessin els dèficitas de les urbanitzacions del programa del programa de PUSA, el partit desapareixeria? Ara per ara, no ho sabria dir. Però la veritat és que la idea és no viure aire temps més enllà d’ una legislatura o dues màxim. Si aquesta legislatura assolissim le recepció de les urbanitzacions, també voldríem tenir un període de temps per comprovar que es presten els serveis. Això ho podem fer nosaltres o a través d’ unes associacions de veïns que es constitueixin. Cap problema, nosaltres no tenim cap interès en perpetuar-nos en res.
També opteu a l’ alcaldia?. Som conseqüents amb les nostres posibilitats. Nosaltres no lluitem per l’ alcaldia, som realistes. Hem de partir de la base que hi ha un 55 o un 60% de la gent que no viu a les urbanitzacions i sembla lògic que no traurem gaires vots d’ aquí. Per tant, partim de la meitat de l’ electorat. Si traiem 3 regidors podem estar molt satisfets.

(Fi de la primera part.)

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment