Morrut i els seus efectes a les palmeres.

Javier, del PUSA ens ha informat que ell ha aconseguit aturar l’ atac de l’ escarbat anomenat morrut i que acaba amb la vida de les palmeres de mitja Catalunya i de les nostres urbanitzacions.
Ell, amb paciència ha aconseguit matar les larves de l’ esmentat escarbat i sembla ser que les seves palmeres se’n sortiran.

El tractament que ha aplicat és el següent: Amb una xeringa ha anat introduint pels forats de l’ escorça del tronc un producte genèric que mata els cucs i les larves dels insectes. Es pot fer també amb una cànula si les galeries son profundes.

Mireu els forats que ha fet l’ insecte per desovar. Son les larves qui s’ alimenta del tronc de la palmera. El tamany de les larves és impressionant, més de 5 centímetres de larva que multiplicat per nombre d’ ous posats fa que el dany a les palmeres afectades causin la seva mort en 3 o 4 mesos.
Aquí teniu una foto de l’ indesitjable visitant.

La Generalitat Valenciana a provat amb eficàcia aquest tractament:
tractament fitosanitari preventiu, l’ús de:
– Abamectina 1’8% EC
– Fosmet 45% CS
– Imidacloprid 20% SL
– Imidacloprid 20% OD
– Imidacloprid 24% OD
– Nematodes entomopatògens
Cal arrencar les palmeres afectades i cremar-les, malgrat que sapiguem no hi ha ajudes de cap mena per a fer-ho.
El Javier, també ens ha comentat que ha parlat amb el Dep.de Ramaderia i que si volem ens faran una xerrada informativa.
Recordeu que amb el bon temps, les larves explosionen i que el cercle de vida de l’ escarbat s’ inicia de nou. Ara es el moment d’ actuar.
Si voleu posarvos en contacte amb nosaltres o amb Javier directament sols cal que ens feu arrivar un correu. Si hi ha prou gent interesada farem les gestions oportunes des de el PUSA per tal de fer l’ esmentada xarrada.

Javier Gosin i Ferran Calvera

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment