El programa de radio “13 Cadires” ha estat censurat.

El progama de radio Vilamajor 13 Cadires, presentat per Joan Dalmau, ha estat cancel·lat per ordre de l’ alcaldessa per disconformitat amb la manera poc imparcial de dirigir-lo per l’ esmentat presentador.

13 cadires facebook

 

 

 

 

 

Aquest programa s’ havia d’ emetre el passat 4 de juliol, però unes hores abans de l’ emissió va ser cancel·lat de manera unilateral. Segons hem pogut saber, l’ alcaldessa i la regidora de comunicació volien suspendre’l fins que es faci una reunió amb els responsables de la radio per delimitar els continguts. La cancel·lació va comunicar-se als participants ( un representantper cada grup polític ) el mateix dia, concretament a les 13:30h, 7 hores abans que comencés. Les raons esgrimides han estat que el programa no recull l’ esperit que hauria de tenir. De fet no entenem gaire quin hauria de ser aquest esperit, ja que el programa no és altra cosa que un debat entre els representants de les 4 formacions amb representació a l’ ajuntament, i per tant l’ únic esperit que ha de perseguir, és la confrontació d’ idees i el debat lliure d’ idees i opinions. A més a la reunió convocada amb els representants de la radio, no han estat convidat els regidors de la resta de partits, de manera que tot sembla indicar que la voluntat del govern municipal, és poder influir i pressionar els responsables del programa. De fet, ERC ja va vetar el programa, declinant participar-hi si no es parlava del que ells entenien important. El veto va sorgir efecte, i el següent programa va tractar el tema de la semana cultural del passat mes d’ abril, de manera que la regidora de cultura va poder gaudir d’ un programa pensat per el seu lluïment personal.

13 cadires

 

 

 

 

 

Amunt podeu veure l’ esperit del programa, anunciat el dia de la seva estrena.

Al final, aquest fet, disimulat sota l’ eufemisme de manca d’ esperit del programa, no amaga altra cosa que una absoluta manca de respecte a la llibertat d’ expressió. La veritat de tot plegat és que no agrada la línea del presentador Joan Dalmau, per poc imparcial, sent el presentador des de fa 30 anys membre de CiU. Una pena que seguim actuant de manera tan propera amb aquells partits estatals que tan es critiquen des de l’ ajuntament.

Comparteix

2 Responses

  1. Clara mostra de manipulació. ERC, en aquest cas Jesús Lera, en el programa que va participar, l’actitut del senyor moderador Joan Dalmau, no va ser les més apropiada. Els seus monòlegs-denuncia una mica fora de lloc. ERC-SAV no veta ni censura cap programa ni molt menys la llibertat d’expressió. No estem d’acord amb la poca i demostrada imparcialitat del senyor Dalmau. Reclamem la llibertat d’assitència i respecte a les decisions que pren el grup polític d’ERC.

    • Els presentadors inicials del programa van ser Joan Dalmau i en Salva (Mag Dodo), molt propers a CiU i ERC respectivament. Malgrat això, cap dels regidors de l’ oposició va deixar d’ anar a cap programa, ni exercir cap mena de pressió en vers els dos presentadors per ró de les seves afinitats polítiques. Actualment en Salva ja no co-presenta el programa, i no sembla pas que en Joan, que durant 30 anys ha estat militant de CiU pugui qualificar-se de parcial en vers PUSA o Canvi. Nosaltres sempre hem respectat la llibertat del director de fer el 13 Cadires com estimés convenient, independentment que hi estiguem més o menys d’ acord. En Joan Dalmau ha demostrat sempre que més enllà de la seva filiació política, ha actuat segons el seu criteri personal, i per això s’ ha guanyat el nostre respecte. Naturalement, teniu tota la llibertat d’ assistir-hi o no, però d’ això a cancel·lar un programa el mateix dia de la seva emissió per raons polítiques, de convocar al director de la radio pública i al seu presentador a una reunió (sense presència dels altres representants dels partits de l’ oposició), per fer-los pressió, en va un abisme en termes de democràcia i lliberat d’ expressió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment