El problema dels okupes és un tema dels veïns.

El 1 de juny de 2017, un grup de veïns d’ Alfou creaven un Whatsapp per tractar el tema dels ocupes. Varen proposar-se moltes mesures per protegir-nos de possibles ocupacions.

El 31 de maig ens reuníem amb l’ Ajuntament i el 1 de juny amb la Junta d’ Alfou per transmetre‘l la nostra preocupació, i sobretot la dels veïns del Passatge Camèlies.

Camelies1

 

 

 

 

 

 

 

l’ ajuntament se li van demanar vàries coses:

-Relació de cases buides a les urbanitzacions.

-Identificació de la propietat per poder contactar ràpid en cas d’ ocupació.

-Llistat de cases buides en mans dels bancs que no estiguessin al corrent dels impostos municipals.

-Inspecció dels serveis de medi ambient per comprovar l’ estat de salubritat d eles parcel·les i obrir expedients sancionadors en cas de no complir les ordenances.

-Contactar amb les empreses subministradores de serveis en cas de connexions il·legals a la xarxa.

-Vigilància policial més intensa a les cases ocupades o susceptibles de ser-ho.

A la reunió amb l’ alcaldessa va quedar-se en fer una nova reunió en un termini de 3 mesos, setembre de 2017. Aquesta reunió no es va celebrar fins el febrer de 2018, concretament el dia 7. En teoria havíem quedat en que l’ alcaldessa donaria resposta a les preguntes i suggerències plantejades, però va arribar a la reunió sense cap dada ni paper, ni tampoc cap compromís, així que aquella reunió sols va servir per emplaçar-nos a una nova, per tal que l’ alcaldessa pogués fer els deures. Mentre, tres intents més d’ ocupacions van produir-se a Alfou i Pungoles. El problema seguia viu.
Davant el silenci de l’ ajuntamentPUSA va presentar al mes de maig una moció per protegir els veïns de les ocupacions, i un protocol d’ actuació municipal davant aquesta problemàtica. Passats dos mesos des de la seva aprovació, la moció segueix arraconada en algun calaix del despatx de l’ alcaldessa. També els veïns d’ Alfou i Pungoles estan esperant cita amb l’ alcaldessa per tal de donar-los resposta a les peticions fetes a la reunió de juny de 2017.

Han estat els veïns qui amb constància contracte d’ adbocat inclòs, cartes al síndic, burofax a la propietat, trucades a la policia i mossos ) i l’ ajut de la policia local, ha aconseguit evitar la consumació de noves ocupacions i que la propietat de aquestes cases finalment actués posant mitjans anti ocupes.

En resum, zero implicació, zero resposta, zero interés per part de l’ ajuntament.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment