Contracte de l’ aigua a les Pungoles.

l’ any 2015 l’ EUC va renovar el contracte de subministrament d’ aigua de boca amb Aigües de Catalunya 1 de juliol ). Un contracte amb una vigència de 5 anys, i que per tant està en el seu segon any de vigència.

catalana-d-aigues
Amb la dissolució de l’ Entitat, tots els contractes signats entre aquesta i la resta de ens privats han de ser extingits o no renovar-se. El fet que l’ EUC manifesti que l’ Ajuntament no vol subograr-se, no es d’ extrany. Legalment no pot subrogar-se un ens públic en un contracte subscrit per una persona  privada com és l’ EUC. Aquest argument legal, ja es va manifestar al Secretari i a la Junta de l’ Entitat des de un principi per part dels serveis jurídics de l’ ajuntament, i per tant sorprén la nota del butlletí.

Anem a pams: Al 2011, en el ple municipal del 22 de desembre, els dos ajuntaments afectats, aprovaven un conveni relatiu a les obres d’ urbanització de les Pungoles, com a pas previ a la seva recepció. Al 2012 amb el nou alcalde Sr. Martí Artalejo i l’ alcaldessa de Sant Antoni, Maria Lluïsa Berdala va arribar-se a un acord per iniciar el recepcionament de la urbanització, que es materialitza al Ple del mes d’ abril del 2013 . Al maig del mateix any, es presenta el projecte davant l’ Assemblea de veïns amb un cost de 5.538.000 eur. Un any més tard, (2014l’ ajuntament de SAV aprova el projecte d’ obres.

Al 2016l’ ajuntament acorda amb l’ EUC, la dissolució de l’ Entitat, cosa que es refrendada per l’ Assemblea de veïns el 17 de desembre del mateix any. Mentre, l’ ajuntament de Sant Antoni, encarrega un nou projecte d’ obres a la Diputació de Barcelona, que finalment ha estat entregat fa uns dies a l’ equip de govern de SAV.

Per tant, la voluntat, els fets, i les actuacions fetes tant per l’ EUC com pels dos ajuntaments implicats, mostraven clarament que ja des del 2011, hi havia la determinació de dissoldre l’ Entitat i recepcionar la urbanització . Com es possible que en mig d’ aquest procés, la Junta de la urbanització signés un nou contracte de data de juny de 2015 ) amb aigües de Catlalunya per un termini de 5 anys ?. Aquest contracte vigent fins els 2020 impedeix la dissolució i liquidació de l’ Entitat en tant i quan no quedin resolts i extingit, i que implica d’ entrada l’ exigència per part de la Companyia d’ aigüesde cobrar una indemnització de 40.000 eur per lucre cessant i que haurem de pagar entre tots els veïns.

Pitjor no es pot fer.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment