Preus Aigues a les Pungoles 2015

Un veí de les Pungoles, l’ Alexis ens ha trucat per informar-nos de la nova tarificació en el rebut de l’ aigua per part de Catalana d’ aigües.

Com tots sabeu, PUSA va fer dues conferències, tant a Les Pungoles com a Alfou per parlar del preu abusiu de l’ aigua a les urbanitzacions de Sant Antoni. Fruit de aquella xerrada i de les queixes del nostre partit a l’ Assemblea de veïns i al si del Ple municipal, l’ EUC de les Pungoles va anunciar una revisió del nou contracte amb l’ empresa que presta el servei. En aquest nou contracte, la quota de servei, havia de ser clarament rebaixada, per injusta i sobredimensionada.

Ara gràcies a l’ Alexis, ja sabem quina mena de revisió de les tarifes han fet. Es tracta d’ una nova estafa que vulnera el principi d’ eficiència en el consum responsable, gravant en més del 45% el preu del m3 del primer tram, que és el més habitual. Certament baixa la Quota de servei de 49,88 eur a 30,09, però li afegeixen 7 eur més d’ una quota d’ equilibri que s’ han tret de la màniga.

A la gràfica següent veureu com l’ estalvi no és el que va demanar-se. Baixar la Quota de Servei, per carregar-la al primer tram, es un engany. El primer tram de consum sempre ha d’ afavorir l’ estalvi del consum, no gravar-lo com s’ ha fet.

Després d’ anunciar una rebaixa significativa del rebut de l’ aigua, tenim que l’ estalvi ha estat de 8 euros al trimestre, menys de 3 euros mensuals.

Els càlculs estan fets sobre un consum mitjà de 36 m3 per trimestre.

Preus aigua Pung 2015

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment