Les Urbanitzacions a Bigues i Riells

El diari local El 9 Nou publicava el passat mes de setembre una entrevista a l’ alcalde de Bigues i Riells on es parlava de la problemàtica de les urbanitzacions.

A la pregunta del periodista ” quines urbanitzacions estan pitjor” responia Joan Galiano ( l’ Alcalde ) ” Can Traver, Castell de Montbui i Can Castanyer. Tenen molts carrers sense asfaltar i no  tenen serveis bàsics. S’ havia fet un càlcul i arreglar per complert la urbanització del Castell de Montbui costaria uns 14 milions d’ euros. És evident que ara mateix el que no podem fer tampoc és fer pagar els veïns uns errors que venen de lluny. Però hem de donar una resposta. Farem plans parcials petits per avançar de mica en mica. Ho farem amb subvencions i evitarem al màxim que ho hagin de pagar els veïns.”

També preguntava el diari sobre el problema d’ esquerdes a moltes cases del municipi. L’ Alcalde responia que: ” És un problema seriós. És cert que la sorra argilosa tan peculiar de la zona n’ és un dels principals motius, però no podem oblidar l’ activitat extractiva de la pedrera. S’ estan fent encara uns estudis i quan acabin esperarem els resultats. Esperem que s’ acabin a final d’ any.”

En resum, a Bigues i Riells tenen clar que els veïns no son culpables del desori urbanístic del municipi, i que ha de ser l’ Ajuntament qui faci les obres d’ urbanització buscant fòrmules imaginatives ( subvencions, plans parcials, etz )que evitin que siguin els veïns qui hagin de pagar la factura final.

L’ Ajuntament també entén que els problemes d’ esquerdes de les cases de Bigues i Riells fan necesàri un estudi geològic al municipi, i que aquest l’ haurà de fer l’ ajuntament, no els particulars. A Sant Antoni de Vilamajor, amb un problema semblant, la resposta de CDC ha estat que paguin l’ estudi els veïns, que no és un problema de l’ Ajuntament.

Dos maneres ben diferents d’ afrontar els problemes. A uns els importen tots els veïns i els seus problemes, als altres tans els hi dona.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment