Pals a les rodes.(I part )

El passat dia 28 de març es va publicar el Decret de convocatòria d’ eleccions municipals que tindran lloc el proper 22 de maig. Segons estableix la llei electoral, des de la proclamació de les eleccions es ja s’ han de constituir les Juntes Electorals, Central, Provincial i de Zona.
El termini per presentar els representants dels partits acaba el dia 6 d’ abril. Si no els has presentat en aquestes dates, no pots concórrer a les eleccions.
La primera trava que ens hem trobat ha estat que a la JEC (Junta Electoral Central) t’ atén un robot que sempre diu el mateix missatge, missatge que no t’ aclareix res. Truquem a l’ ajuntament de Granollers i tampoc saben res. A internet no hi ha un web centralitzat que resolgui els dubtes, ni cap persona a la que puguis adreçar-te per fer consultes.
El dia 30 de març anem a la JEZ ( Junta Electoral de Zona ) de Granollers per tal que ens informin d’ on he de presentar els documents i com fer-ho. ( per fax, carta certificada, presencialment, burofax, etc.). Ningú em sap dir el que. Els preguntem si no hi ha un registre únic per presentar tota la documentació ( així ho marca la llei del procediment Adm Comú). Es a dir, que jo entrego tota la documentació a la JEZ i ja seran ells qui la facin arribar a la Junta Electoral competent. La resposta es negativa. Em diuen que presenti la documentació del nomenament del Representant General a Madrid i així segur que arriba. Ho fem per fax i correu certificat.
Dia 1 d’ abril, data per la constitució de la JEP ( Junta Electoral Provincial ). Vaig a Barcelona a presentar els documents de Representant Provincial i de Candidatura. Abans he tingut que buscar per internet on estava la seu, i sorpresa, no hi ha seu, ni pagina web, ni res de res. Trobem dues adreces ( Balmes 7 i Rda de Sant Pere ). Anem a la segona però allí no hi ha res, així que anem a la del C/Balmes. El guarda de seguretat ens informa que la Junta encara no s’ ha constituït, i que no ho farà fins el dia 4. El dia 4?, però si el termini per presentar-ho tot acaba el dia 6?.
Dia 4 d’ abril, de nou anem a Barcelona per entregar la documentació. Son les 10.00h i la JEP no s’ ha constituït. Truquem als mitjans de comunicació, però no sembla que estiguin massa interessats. Fem unes trucades i finalment ens diuen que a les 14:30 h es constituirà.
A les 17.00h presento els papers a dues funcionaries que no tenen gaire idea del que porten entre mans. Hem presentat la documentació que acredita el Representant general, Provincial i de candidatura, així com el Administrador General. A data d’ avui encara no hem rebut confirmació que el Representant General ha estat designat legalment per la JEC. No entenc res.
Per presentar el Representant Provincial, cal que el Representant general hagi estat nomenat, ja que és ell qui el designa. Però no tenim cap comprovant que la designació ha estat admesa.
La conclusió a la que acabes arribant es que els partits petits, d’ àmbit local estan totalment desamparats.

Continuarà

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment