Tres noves emisores de la xarxa Rescat per a la nostra Protecció Civil.

Tres noves emissores de Xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya per a Protecció Civil.

La sessió plenària del 30 de març de 2022 va aprovar el Conveni entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor per a l’adhesió a la Xarxa de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya (RESCAT) en l’àmbit de l’Associació de Voluntaris de Protecció civil del municipi.

Amb l’ emissora de la que ja estava dotada Protecció Civil, el nombre d’ emissores serà de un total de 4 unitats. Les emissores complementen les funcions, que un cop desenvolupat el Pla d’ Emergències (DUPROCIM ) que la Regidoria de seguretat Ciutadana va encomenar redactar ,  te assignades el nostre cos de voluntaris.

RESCAT és una xarxa pública de radiocomunicacions d’emergències i seguretat a Catalunya creada amb l’objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències. La Generalitat es farà càrrec del cost de les emissores i, per la seva banda, l’Ajuntament es compromet a que els voluntaris facin ús dels terminals RESCAT en situacions de risc o incidències rellevants.

El contacte a través d’una xarxa comuna de radiocomunicacions permetrà facilitar la comunicació entre el CECAT i els voluntaris de Protecció Civil, en especial durant el desenvolupament de serveis preventius, en esdeveniments amb una gran afluència de gent com cercaviles, cavalcades o correfocs i en activitats esportives.

La xarxa es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, possibilita comunicacions xifrades, disposa de bona cobertura urbana i rural i permet comunicacions en grups independents amb possibilitats de coordinació.

L’Ajuntament destaca que l’entrega de les emissores posa en relleu la importància del voluntariat, especialment en la seva participació en serveis preventius durant actes de gran concurrència, i també en situacions d’emergència que afectin el municipi.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment