Moció per declarar fills predilectes als regidors d’ ERC afusellats pel franquisme.

Canvi va presentar fa ja 4 mesos una moció per declarar fills predilectes a tres regidors d’ ERC durant la república del 34. Lluís Grau i Jesús Sans ( regidor del PUSA ) van engegar una tasca de recerca per esbrinar per què van ser detinguts i processats els tres regidors i com va ser la causa sumaria davant el tribunal militar. Els tres regidors van ser afusellats el 1942, pocs dies abans de rebre l’ indult. Al darrer Ple de maig, l’ expedient finalment va ser aprovat i el nostre municipi va fer justicia.

Hem hagut de refer pel nostre compte l’ audio, reeditant tot el so degut a la deficiència dels micros de l’ oposició que va impedir en la majoria de casos escoltar els regidors.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment