Resum web ajuntament, Ple sobre la seguretat.

Comunicat Ajuntament Ple Extraordinari 2015
Proposta de resolució  sobre implementació de noves mesures de seguretat al municipi de Sant Antoni de Vilamajor
.

Control d’ accessos a les urbanitzacions

1ª/ Establir de manera periòdica a les entrades i sortides de les urbanitzacions controls policials, tal com s’ ha vingut fent a altres pobles.

2º/ Dotar a tots els cotxes dels residents a les urbanitzacions d’ un distintiu visible que els acrediti com a veïns, de manera que no calgui aturar o escorcollar els vehicles dels veïns.

3º/ Fer controls estàtics a les entrades de la urbanització amb escorcolls aleatoris dels vehicles. Essencialment dels maleters.

4º/ Tancar durant unes hores ( hores nocturnes ), les carreteres secundaries que uneix el nucli de Sant Antoni amb les urbanitzacions de Can Miret, Les Pungoles i Alfou ( camí rural ). Sempre que la mesura sigui viable legalment.

Vigilància

5º/ Demanar a la policia local de Sant Antoni un informe detallat del nombre de rondes nocturnes fetes a les diferents urbanitzacions i poble, durada de les mateixes, itineraris fets, horaris i i incidències recollides durant les mateixes. Fer arribar tota la documentació relativa a la seguretat als regidors.

6º/ Estudiar la viabilitat legal i econòmica d’ un sistema de vigilància amb càmeres a les entrades de les urbanitzacions. Com s’ ha fet a Platja d’ Aro amb una reducció del 30% dels delictes.

7º/ Instal·lar càmeres lectores de matrícules a les principals entrades de les urbanitzacions.

8º/ Actualment la policia local de Sant Antoni no disposa de cap agent del sexe femení, la qual cosa fa que moltes actuacions policials és vegin limitades per raó de la pròpia llei. ( dret a l’ intimitat )

9º/ En cas que per raons pressupostàries no fos possible ampliar la plantilla de la policia municipal, proposem estudiar conjuntament amb les Juntes de propietaris la viabilitat de contractar seguretat privada. Subvencionant l’ ajuntament una part del cost d’ aquesta.

10º/ Crear un telèfon d’ atenció ràpida, fàcil de recordar. Tipus 012.

11º/ Dotar a la policia local de mòbils que tinguin cobertura a tot el territori.

12º/ Dotar a la policia local de Sant Pere i Sant Antoni de la mateixa freqüència de radio, de manera que la seva coordinació sigui més efectiva i ràpides les actuacions.

13º/ Fixar un calendari d’ horaris de les rondes d’ ambdues policies, de manera que no hi hagin en un mateix lloc i hora dos vehicles policials. Racionalitzar les rondes, no te sentit que la policia local de SPV vigili un carrer a Can Miret i dos a Les Pungoles, i la de SAV hagi d’ enviar una patrulla per vigilar 4 carrers de Can Vila.

Recerca i prevenció.

14º/ Fer un estudi exhaustiu de la tipologia delictiva al municipi, diferenciant les zones, modus operandi, mapa delictiu de carrers i zones així com horaris i mesos on s’ incrementa més l’ activitat delictiva.

15º/  En base a aquest informe incrementar si fos convenient, el nombre d’ hores de vigilància nocturna, millorar les rutes, etc.

16º/ Segons marca la UE, la ràtio de policia per cada 1000 habitants ha de ser d’ un mínim de 2. Per la qual cosa, a Sant Antoni de Vilamajor, el nombre de policies presenta un dèficit de 4 agents. Mirar la ràtio d’ agents per km2 de territori.

17º/ Fer servir voluntaris o perceptors d’ ajuts socials ( treballs en benefici de la comunitat ) per regular el trànsit a l’ escola.Deixant lliures els agents per altres tasques.

18º/ Establir conjuntament amb la policia autonòmica nous protocols d’ intercanvi d’ informació, de manera que totes les denúncies presentades per qualsevol veí en matèria penal siguin posades en coneixement de tots els cossos de seguretat de manera immediata. Actualment el protocol entre Mossos  i policia local, estableix que la informació donada no indica ni el carrer on s’ ha produït el fet ni dades complementàries , la informació arriba es limita a enumerar els delictes a SAV, sense fer-ne referència a si s’ han `roduit a Can Miret o Can Vila i sovint tampoc a Pungoles..

19º/ Fer un repartiment racional del territori entre les policies locals dels municipis veïns. SAV te tres de les seves 4 urbanitzacions en una zona que abasta dos municipis. Sembla lògic repartir les zones de vigilància de manera més racional. Per exemple, Sant Pere hauria d’ ocupar-se de la vigilància íntegre de Can Vila i Sant Antoni de la de Can Miret i Les Pungoles. Coordinar les policies locals de SPV i SAV.

20º/ Repartir entre els veïns fulls d’ autoprotecció i de consells bàsics per a incrementar la seguretat a les seves cases.

21º/ Crear un grup de whatsapp entre veïns i policia per optimitzar recursos.

22º/ Establir protocols amb les immobiliàries per evitar falses alarmes durant les visites de clients a cases buides.

23º/ Fixar protocols amb la Sareb i resta de immobiliàries per evitar les ocupacions il·legals de cases.

24º/ Dotar a tots els cotxes dels residents a les urbanitzacions d’ un distintiu visible que els acrediti com a veïns.

25º/ Obrir una comissaria dos tres dies a la setmana en horari limitat a les urbanitzacions per apropar la tasca policial a tots els veïns. Així, els dies d’ atenció, és podrien recollir denúncies, queixes, etc directament. Sols caldria un ordinador amb el SIPCAT.

Com podeu veure, el comunicat de l’ equip de govern (ERC i CDC) falta a la veritat. PUSA va presentar 25 mesures per millorar la seguretat. Afortunadament, el Ple va ser enregistrat i més d’ un quedarà retratat quen editem el vídeo i el so del Ple de dimecres.

Tot plegat vergonyós i lamentable.

Comparteix

1 Response

  1. Encara que la meva casa de Can Miret pertanyi al terme de St. PERE valoro molt la feina de Pusa i en particular de Ferran. Vaig assistir al Ple de l’Ajuntament de St. Antoni sobre seguretat i em va saber greu que l’equip de govern municipal no fos capaç de fer cap proposta i, en canvi, va prendre nota amb desgana de les 25 propostes que va fer PUSA en boca de Ferran. A veure quantes n’aprovaran !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment