Nova taxa de recollida d’escombreries.

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor va aprovar la modificació de la taxa de recollida d’escombraries per al 2011, amb un increment del 5%. En els habitatges unifamiliars aïllats, la quota passa de 147 a 154 euros, mentre que per als habitatges disseminats passa de 116 a 122 euros, i per cada habitatge en edifici plurifamiliar i unifamiliar situats en zona d’edificació contínua, la taxa passa de 125 a 131 euros.
Aquest any s’han aprovat també bonificacions de la taxa de residus urbans d’utilització de la deixalleria. Els veïns podran gaudir d’un 10% de bonificació per fer sis aportacions anuals, una de les quals ha de ser d’oli de cuina. La bonificació arriba al 15% si es fan 12 aportacions. També es bonificarà un 10% per fer compostatge casolà de residus orgànics. ( informació publicada al 9 nou el dilluns dia 8 )
Sant Antoni de Vilamajor és un dels Ajuntaments que més recicla i millor ho fa, de fet, aquesta gestió tindria que revertir en un cost de les taxes menor per als ciutadans, però com sol passar, no sempre les administracions compleixen les seves promeses. En aquest cas, entenem que l’ Ajuntament no té la culpa que no es bonifiqui la menor generació de residus ni la millor gestió dels mateixos, ja que no depèn d’ells. No obstant, també és cert que fora del nucli urbà, el servei de recollida selectiva porta a porta no es fa. De manera que els veïns de les urbanitzacions sovint han d’agafar el cotxe per anar a tirar les deixalles no orgàniques de les seves llars. El fet que no es faci aquest tipus de recollida a les urbanitzacions genera en molts casos de contenidors bruts o amb deixalles acumulades fora d’ells la qual cosa dona una imatge de deixadesa de les urbanitzacions.

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment