Assemblea de propietaris d’ Alfou. Resum dels temes tractats.

        AAVV ALFOU 2024: Resum

L’ assemblea va començar a les 19:30h amb la presència d’ uns 100 propietaris.

Dins l’ ordre del dia de l’ Assemblea a part d’ l‘ aprovació de l’ acta d el‘ anterior assemblea, es van tractar com a temes més importants els dels resultats de l’ auditoria externa dels comptes, els impagats, les relacions amb l’ ajuntament, i la venda i gestió d el‘ aigua amb Agbar.

Anem punt per punt:

 Aprovació d el‘ acta anterior. Un dels veïns va sol·licitar el torn de paraula, malgrat el President de l’ Entitat , va manifestar que sols els propietaris al corrent de pagament tenien dret a vot i paraula, va permetre la intervenció de l’ esmentat veí. Hem de dir, que amb posterioritat i davant la insistència dd‘ aquesta persona per intervenir i fins i tot monopolitzar la reunió, la Junta va decidir no concedir el torn de paraula de nou a cap veí que no estigués al corrent de pagament. La qual cosa es molt raonable. L’ acta va ser aprovada per la gran part dels presents.

 Respecte de l’ auditoria, la pròpia junta va rectificar la seva postura respecte de l’ assemblea de 2022 i va agrair els veïns el fet d’ haver-la aprovat per majoria. La raó no va ser altre que l’ auditoria va detectar errors fiscals i comptables per negligència de la gestoria. Afortunadament, aquest problemes s’ han resolt o estan en vies de resolució i s’ ha deixat de treballar amb ella, de manera que actualment la gestoria es nova. Els veïns van demanar que l’ empresa auditora i la gestoria no fossin depenents d’ una mateixa empresa, finalment en votació es va acordar no separar les dues, però si, fer una auditoria anual.

 En quan als impagats es va acordar gestionar el cobrament mitjançant accions legals dutes a terme per un despatx d’ advocats, de manera que els cobraments d’ agilitzesic, actualment es feia per mitjà de la Diputació. El nombre de rebuts retornats o no pagats equival a uns 120, dels 850 que es giren, amb un import total de 37.000 eur, un 7% del total del pressupost d’ ingressos per aquest concepte.

El regidor de PUSA i propietari, va manifestar que no pagar la quota per estar en desacord amb l’ actal Junta, li semblava una postura molt insolidària amb la resta de veïns, i que si no s’ està d’ acord amb l’ actual Junta, hi ha vies per presentar-se amb una junta nova, o al menys poder a l’ assemblea anual manifestar les queixes que estimin oportunes. El que no pot ser, es voler tenir els mateixos drets que els veïns que paguem, però no les obligacions.

 En relació a la gestió de l’ aigua, com ja sabem, L’ EUC Entitat Conservació d’ Alfou ) ven l’ aigua dels pous a Agbar que a l’ hora ens cobra per la gestió i manteniment de la xarxa. La diferència entre el que ingressem per la venda i els costos de manteniment, donen un saldo negatiu després d’ impostos.d‘ uns 60.000 eur l’ ACA ja ens cobra més de 100.000 eur ). La tendència dels veïns els darrers anys ha estat l’ estalvi de aigua i per tant la facturació ha baixat i el resultat per a l’ EUC és negatiu. En qualsevol cas, a preguntes dels veïns, es va informar que ara per ara era la companyia amb millors preus.

 En el torn de precs i preguntes es va parlar d’ accidents i excés de velocitat a l’ avda del Bosc, Llinars o Vilamajor, de la nova senyalització als c/ Corredor i Vallalta que entenen es problemàtica i pot generar accidents. També es va parlar dels pressupostos de l’ ajuntament i l’ absència de cap partida per a la urbanització, de la queixa que els pressupostos participatius siguin ara la única opció de tenir alguna inversió a Alfou i que malgrat l’ augment d’ impostos no hi hagi cap pressupost per a les urbanitzacions. En aquest apartat, Ferran Calvera va manifestar que aquest tema de la manca d’ inversions a les urbanitzacions, després de la pujada de l’ IBI juntament amb l’ increment del 50% dels sous de l’ equip de govern, va ser la que va motivar la marxa del govern del PUSA Partit de les Urbanitzacions ).

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment